طراحی داخلی ساختمان مسکونی

طراحی داخلی ساختمان مسکونی

در دکوراسیون داخلی ساختمان مسکونی، لابی رابط بین فضای خارج و داخل است و میتواند هدایت کننده فرد به فضاهای مختلف ساختمان باشد. اگر چه سبک و اندازه همه لابی ها یکسان نیست، اما داشتن یک نورپردازی زیبا، استفاده ترکیبی از خطوط در فضا، تقسیم بندی فضا به بخش های مختلف و استفاده از گیاهان سبز برای طراوت محیط، از نکاتی هستند که در نمای لابی بسیار چشمگیر است و فضا را دلنشین می سازد.

حضور مبلمان در فضای لابی، همیشه جهت استفاده و کاربرد نیست. صندلی، همیشه برای نشستن و میز همیشه برای انجام کاری قرار داده نمیشود. گاه این مبلمان فقط برای ایجاد یک صحنه دکوراتیو یا هویت بخشیدن به سبک طراحی محیط به کار میرود. کما اینکه گاه شکل این مبلمان نیز کاربردی نیست و مانند یک تابلوی هنری، فقط جنبه زیبایی دکوراسیون مسکونی را دارد.

رنگ در طراحی دکوراسیون ساختمان مسکونی

رنگ یکی از عوامل تعیین کننده سبک و سیاقی است که بدان طریق با محیط پیرامون خود ارتباط برقرار می کنیم و بیشتر از هر عامل مستقل دیگری میتواند دکوراسیون داخلی مسکونی فضای کسالت بار و یکنواخت اطراف را به مکانی روحبخش مبدل سازد. رنگ یک اتاق یکی از پراهمیت ترین عناصر تزئینی آن مکان است. شما با طرح ریزی صحیح می توانید رنگ را برای ایجاد حال و هوایی خاص، افزودن به ارتفاع سقف یا به ارمغان آوردن گرما در سردترین مکانها، به کار برید.

به طور مشخص، رنگ سفید القا کننده آرامش، صفا و آسایش است. سفید به همراه خلوصش، یکی از کاربردی ترین رنگها در طراحی دکوراسیون داخلی مسکونی یک فضا است، زیرا که با همه رنگها قابل ترکیب است (منظور از ترکیب، کنار هم قرارگیری رنگها در یک کمپوزیسیون رنگی در فضا است).

سفید خالص هنگامی که با نور طبیعی نورپردازی میشود، یک رنگ گرم را ایجاد میکند ولی در نورهای مصنوعی به نظر سرد میرسد. به طور کلی، رنگهای روشن خانه را بزرگ تر نشان می دهند و البته خنک تر، این در حالی است که رنگهای تیره موجب بسته تر شدن فضا و گرمتر شدن آن میشوند.

اهمیت طراحی دکوراسیون داخلی مسکونی

طراحی دکوراسیون داخلی مسکونی فرآیندی است که باید به طور همزمان ارتباطی بین موضوعات زیباشناختی و عملکردی برقرار کند. طراحی دکوراسیون داخلی یک فضا، داستانی است که شخصیت اصلی آن خود انسان است. فضاهای داخلی دکوراسیون مسکونی پاسخگوی نیاز اساسی انسان به سرپناه و حفاظت هستند و در عین اینکه زمینه را برای فعالیت انسان آماده می سازند، بر شکل این فعالیت ها هم تاثیر می گذارند. معیار اصلی موفقیت یک طرح دکوراسیون مسکونی، کارآیی آن است، طراحی میکنیم تا کارآیی فضاهای داخلی را افزایش دهیم و وظایف و فعالیتهایمان را به گونه ای آسان تر و خوشایندتر به انجام برسانیم.

 

عناصر در طراحی مسکونی

در دکوراسیون داخلی مسکونی هر خانه ای اغلب جدا از فضاهای متداولی مانند كابینت های آشپزخانه و كمدهای دیواری، فضاهای بسیاری وجود دارند كه میتوان وسایل گوناگون را در آنها جای داد بدون آنكه به نمای ظاهری خانه خدشه ای وارد شود.

ایجاد فضای مناسب جهت نگهداری و جای دادن وسایل مختلف، چنانچه با تفكر و برنامه ریزی صحیح انجام گیرد، علاوه بر فراهم كردن امكان استفاده بهینه از فضا، می تواند جنبه تزئینی نیز داشته باشد. در اتاق نشیمن، افزایش فضا می تواند در جهت جای دادن لوازمی مانند تلویزیون، كتاب و احتمالا اکسسوری ها باشد.

 

طراحی داخلی ساختمان مسکونی

 

پیش از هر اقدامی باید با توجه به ابعاد و فرم اتاق تصمیم بگیرید كه طبقات و قفسه های لازم را به صورت توكار و ثابت و یا از انواع قابل حمل و جابه جایی در نظر بگیرید. چنانچه دیوارها دارای فرورفتگی ها و فضاهای غیرقابل استفاده هستند، می توانید با نصب قفسه هایی در این فرورفتگی ها از آنها به صورتی شایسته بهره ببرید. اما اگر ابعاد اتاق به اندازه ای است كه امكان قرار دادن كتابخانه، كمد و میز تلویزیون در آن وجود دارد، میتوانید از انواع قابل جابجایی آنها سود ببرید.

در دکوراسیون مسکونی اتاق نشیمن به منظور استفاده بهینه از فضا، حتی می توانید یك دیوار كامل را به نصب طبقات، قفسه ها و كمدهای دیواری اختصاص دهید، به طوری كه كلیه نیازهای موجود را مرتفع كند. در این صورت می توانید كتاب ها، تلویزیون و لوازم صوتی و همچنین وسایل زینتی را در فضای ساخته شده جای دهید. اما به خاطر داشته باشید كه در اتاق نشیمن زیبایی و نمای ظاهری اتاق به اندازه كارایی وسایل اهمیت دارد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *