اصول انتخاب رنگ در دکوراسیون

انتخاب رنگ در دکوراسیون موضوع مهمی در دکوراسیون داخلی است که اگر به درستی صورت بگیرد میتواند دکوراسیون منزل شما را بسیار زیباتر کند.

دایره رنگ

دایره رنگ به 12 بخش تقسیم می شود که از آن میان سه رنگ قرمز ، آبی و زرد ، رنگ اصلی است. اگر این سه رنگ را از دایره رنگ بیرون بکشیم و در جای خود به یکدیگر وصل کنیم، یک مثلث متساوی الاضلاع به دست خواهیم آورد که رنگ قرمز در راس آن ، رنگ زرد در انتهای ضلع راست و رنگ آبی در انتهای ضلع چپ مثلث قرار می گیرد. این سه رنگ را رنگ های اصلی و درجه اول نامیده ایم. سه پله رنگی که مابین رنگ های اصل می بینید، در واقع نمایش تلاشی است که این رنگ ها برای نزدیکتر شدن به یکدیگر انجام می دهند.

رنگ های گرم و رنگهای سرد

رنگ قرمز به تدریج با روشن تر شدن به وسیله آمیزش با زرد و عبور از نارنجی و پرتقالی بالاخره به زرد نزدیک می شود و رنگ زرد نیز به همین ترتیب با پذیرش پله به پله رنگ آبی و ایجاد طیفی از سبز و زنگاری به آبی نزدیک می شود وبا همین روش رنگ آبی با قبول رنگ قرمز و ایجاد طیفی از کاربنی و بنفش بار دیگر یه قرمز نزدیک می شود. اتصال دایره میانی به سه طیف ، یک مثلث متساوی الاضلاع معکوس ، از سه رنگ نارنجی ، زنگاری و بادمجانی می سازد ، که در اولی قرمز و زرد، در دومی زرد و آبی و در سومی آبی و قرمز تقریباً به یک میزان جلوه می کند.

رنگ های درجه دوم

این مثلث دوم معکوس را رنگ های درجه دوم می نامیم. شش رنگ باقی مانده در اطراف این دو مثلث در دایره رنگ ، رنگ های درجه سوم است که ترکیب هایی غیر منظم و نابرابر از تداخل دو رنگ اصلی است. این چرخه همان گردونه ای است که اگر آن را خوب یاد بگیرید می توانید از تمام دنیای رنگ عبور کنید. مطمئن باشید هنوز هم ترکیب تازه ای وجود دارد و از آن رنگی متولد می شود که پیامی جدید داشته باشد. شاید که شما حامل این پیام باشید.

ترکیب رنگ ها

رنگ قرمز + رنگ زرد = نارنجی                                  رنگ زرد + رنگ آبی = رنگ سبز

رنگ آبی + رنگ قرمز = رنگ بنفش                             زرد(کم ) + آبی + سفید = فیروزه ای

مشکی + قرمز + زرد = قهوه ای روشن                          نارنجی + قهوه ای = حنائی

قرمز + مشکی = زرشکی

چرخه رنگ ها چیست؟

چرخه رنگ ها براساس رنگ های رنگین کمان تنظیم شده است غرفه سازی : قرمز- نارنجی- زرد – سبز – آبی- بنفش. با قرار دادن این طیف ها در حول یک دایره ترکیب جدید قرمز – بنفش رنگی را نتیجه می دهد که در رنگین کمان وجود ندارد، ولی در چرخه رنگ ها یافت می شود.با استفاده از این چرخه رنگ فهمیدن ارتباط بین رنگ های مختلف آسان تر می شود. تمام رنگ ها از ترکیب سفید، سیاه و رنگ های اصلی ساخته شده اند. چرخه رنگ ارتباط بین رنگ ها را تشریح می کند. از ترکیب مساوی دو رنگ اصلی رنگ های ثانویه به دست می آید.

رنگ های ثانویه

نارنجی، سبز و بنفش رنگ های ثانویه هستند. رنگ های متوسطه به رنگ هایی اطلاق می گردد که از ترکیب یک رنگ اولیه و یک رنگ ثانویه تشکیل شده باشد. به طور مثال می توان رنگ های قرمز – نارنجی قرمز – بنفش ، زرد – سبز، زرد – نارنجی ، آبی – بنفش ، آبی – سبز از رنگ های اصلی و ثانویه با هم ترکیب شده و رنگ های مرتبه سوم را تشکیل می دهند نام برد.

فام داری چیست؟

در دانش رنگ شناسی، به کیفیت یک رنگ که نه براساس روشنای بلکه بر پایه فام
( پرده رنگ ) و اشباع تعریف شود، فام داری گفته می شود. در رنگ شناسی، نقطه سفید یک روشنگر یا یک صفحه نمایش را معیار اولیه در نظر می گیرند. به این معیار اولیه یک فام داری مشخصی نسبت  می دهند. برای نمونه نقطه سفید یک نمایشگر با استاندارد اس آر جی بی (Srgb یا استاندارد سرخ سبز آبی ) یک فام داری x,y به مقدار 3290 و 31270 و 0 دارد. سپس تمامی بقیه فام داری ها را می توان به نسبت این فام داری و با استفاده از مختصات قطبی تعیین نمود.

در مطالعه مفهوم رنگ، یکی از نخستین فضاهای رنگی که با استفاده از ریاضیات تعریف شد فضای رنگی سی آی ای 1931 ایکس وای زد (CIE 1931 XYZ ) بود. این فضای رنگی در سال 1931 توسط کمیسیون پرتوافشانی (CIE) ایجاد شد. طول موج رنگ های پایه در یک تلویزیون رنگی و مانیتورهای CRT از این قرارند: قرمز :610 nm ، سبز 535 nm ، آبی :470 nm

اصول رنگ آمیزی دکوراسیون داخلی

معمولاً از اتاق پذیرایی برای برگزاری مهمانی، دید بازدید، دعوت و پذیرایی از اقوام و دوستان استفاده می شود. در خانه های بزرگ اصولا جالب ترین و مناسب ترین فضای ساختمان را به این مکان اختصاص می دهند. بهترین وسایل و ظروف منزل برای پذیرایی از میهمانان در این فضا استفاده می شود. تزیین چیدمان این اتاق باید به گونه ای باشد که انگیزه و شور و شوقی برای گفتگو ایجاد نماید. نوع و فرم ظروف و وسایل مورد استفاده در اتاق پذیرایی تاثیر زیادی در ایجاد ارتباط و مراوده بین افراد دارد.

نگرش های زیباشناسی رنگ ها

پس امروزه باید با نگاهی تازه تر به اطراف نگریست انسان فقط یک وجود فیزیکی ساده که به جا و مکان نیاز داشته باشد نیست، بلکه پاسخ های احساسی وی نیز از اهمیت فراوانی برخوردارند. همچنان که دانش انسان نسبت به خود و محیط اطرافش گسترش می یابد، حوزه دید او از زندگی و امکانات آن نیز وسیع تر می گردد و به دنبال ایجاد نظم در دنیای اطراف خود می گردد و آن گونه نظمی ، منظور و مطلوب خواهد بود که بتواند بیشترین سازگاری را با طبع و روح انسان برقرار کند.

روابط زیباترین اجزاء گوناگون همیشه به روح انسان اثری دلپذیر می گذارد وجوه زیبائی نظم در حقیقت فشرده گردیده واجد معنی ویژه ای می گردند و این تجمع عناصر زیبائی شناسی و انسانی است که به فضا شخصیتی ویژه اعطاء می کند.

خط، شکل، فضا، بافت ، نور و رنگ در دکوراسیون داخلی

کلمه وسیله ای است برای شاعر تا احساسات و نقطه نظرهای خود را بیان کند، صوت ابزاری است برای تحلیل هیجانات روحی و الهامات آهنگ ساز و بالاخره خط، شکل، فضا، بافت ، نور و رنگ عواملی هستند برای عینیت بخشیدن به درون مایه نقاشان، پیکرتراشان و معماران. نقاش در صفحه دو بعدی، پیکرتراش بر حجم سه بعدی و معمار داخلی در فضای درونی ساختمان با به کارگیری همین عوامل در معنا دادن به فضا و کار خود می کوشد. از معماری رحم تا گور، انسان پیوسته خود را در فضاها می یابد اما کمتر فضائی را می یابد که از شان بالقوه انسانی نشات گرفته باشد.

پس از انقلاب صنعتی معماری در شکل کلی و شهری جلوه خود را از دست داد، معماری شکل سطحی و غیرکالبدی به خود گرفت و روح بلند فضاهای داخلی به حس غریبی بدل شد. که حتی نیازهای اولیه برای انجام فعالیت های روزمره را نیز برآورده نمی ساخت. بی گمان معماری داخلی ماهیت خود را از ارتباط با درونی انسانی به دست می آورد. از این رو با روحیه انسان رابطه مستقیمی دارد و توان تاثیرات عمیق تری را نیز می تواند دارا باشد. نقاشی ساختمان

رنگ ها در دکوراسیون داخلی – چرخه رنگ – رنگ آمیزی – دایره رنگ به 12 بخش تقسیم می شود که از آن میان سه رنگ قرمز ، آبی و زرد ، رنگ اصلی است.

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *