پارتیشن اداری چیست؟

 

مهم ترین عملکرد دیوارها، جداسازی کامل یا تقریبی فضاهای مختلف از یکدیگر است. این عملکرد که در نوع خودش بسیار ساده و با کاربردی از پیش تعیین شده است، در محیط های اداری و دیگر فضاها می‌تواند نقش مهمي را در دكوراسيون ايفا كند. با تقسیم فضا از طریق دیوارها و دیوارکشی بین مقاطع مختلف کاری، مي‌توانيد فضایی با چند کاربري طراحی كنيد.

در سیستم طراحی سنتی، چه در منازل و چه در محیط های کاری و اداری، هر فضا بوسیله چهار دیوار محصور و فعالیت ها در داخل چهاردیواری ها انجام می شود. در عصر حاضر با تغییراتی که در سبک زندگی و تکنولوژی روز و به تبع آن در اندازه و مساحت فضاها ایجاد شده، تعریف چهارچوب فعالیت ها نیز تغییر کرده است. امروزه تقسیم فضا به صورتی انجام می شود که جریان سیال انرژی و سبک معماری و طراحی داخلی در کل مجموعه، قابل حرکت و رویت باشد و وحدت طراحی فضا بوسیله دیوارهای بلند جداکننده، از بین نرفته باشد. این گونه تقسیم بندی، به ویژه در سیستم های اداری که مجزا هستند اما اشراف مدیریت به کل سیستم وجود دارد، تقسیم بندی شناور نامیده می شود و نوع جداسازی را پارتیشن بندی شناور می نامند. پارتیشن (partition) به معنی جداسازی و قسمت بندی است.

 

مزیت پارتیشن اداری

در دهه های گذشته این پارتیشن ها که اغلب از چوب ساخته می شدند به صورت مجموعه ای بلند تا سقف امتداد می یافتند و در نهایت، طبقات آن فضایی برای قراردادن اشیا تزئینی که از دو سو قابل رویت بودند، به شمار می رفت. این جداکننده ها اغلب در میان دو فضای پذیرایی و نشیمن طراحی می شدند. برای ایجاد پارتیشن در فضا، پلان فضای مذکور را طراحی کنید، مقیاس را در اندازه و محل قرارگیری پارتیشن مدنظر قرار دهید، پس از بررسی سیرکولاسیون (محدوده تردد و رفت و آمد) در پلان و تطبیق اندازه پارتیشن با متراژ فضا و تصمیماتی در مورد رنگ و فرم آن، می توانید پارتیشن را در فضا اجرا کنید.

 

کاربرد پارتیشن اداری

می توانید پارتیشن را در فضاهای داخلی برای کاربردهای زیر استفاده کنید:

. جداسازی فضای ورودی از فضاهای دیگر.

. جداسازی فضای هال از پذیرایی.

. پنهان کردن قسمت های قناس فضا، ستون های قرارگرفته در مرکز یا فضاهایی با دیوار کج.

. برای فضاسازی در اتاق خواب های بزرگ و تبدیل آن به دو اتاق تو در تو مثلا اتاق خواب و فضای کار یا قسمت خواب و فضای تعویض لباس و …

امروزه انواع متنوع و متعددی از پارتیشن در بازار موجود است که مانند دیوار، نقش جداکننده را در فضا ایفا می کند و از طرفی به علت تنوع در فرم، اندازه، نوع کاربری، متریال، رنگ، بافت و …، عنصری کامل کننده در طراحی فضا به شمار می آید.

استفاده از پارتیشن بندی درفضاهای داخلی، علاوه بر کاربرد، جنبه دکوراتیو نیز دارد، مخصوصا در فضاهایی با متراژ کم، نوع پارتیشن نباید باعث کوچک شدن فضا شود. پارتیشنها یا جداکننده های سبک می توانند با ارتفاع بسیار کوتاه نصب شوند. در این حالت به صورت دیوارک عمل کرده و معمولا در محیط های یکپارچه برای جداسازی دو فضا به کار می رود.

برخی از انواع پارتیشن ها که روی زمین قرار می گیرند، معمولا ثابت نصب می شوند، این گونه پارتیشن ها معمولا دو سویه طراحی و ساخته می شوند و می توانند برای هر دو سمت فضا جنبه دکوراتیو داشته باشند.

آکواریوم نیز می تواند به عنوان پارتیشن استفاده شود، فقط به این نکته توجه کنید که آکواریوم زمانی می تواند به عنوان پارتیشن استفاده شود که از دو طرف دید داشته باشد. بهترین و مطلوب ترین حالت قرار دادن آکواریوم در محیط به نحوی است که از چند جهت قابل رویت باشد. در این حالت جلوی نور محیط را نگرفته و فضا بسته نمی شود. پارتیشن ها با تعبیه نورهای نقطه ای می توانند به عنوان یک عنصر دکوراتیو نیز در فضا عمل کنند. این نورپردازی را می توانید در قسمت بالا جانمایی کنید.

در قسمت هایی از فضا همانند جان پناه پله ها، پارتیشن ها می توانند هم نقش جان پناه را ایفا کنند و هم فضا را از حالت بسته بودن درآورند. این تقسیم بندی ها در اتاق کودک نیز به دلیل فراهم آوردن فضایی جهت قراردادن وسایل بازی کودک می تواند بسیار کارآمد بوده و فضایی دوست داشتنی برای کودک خردسال شما بوجود آورد. توجه به ایمنی در اجرای پارتیشن اتاق کودک بسیار مهم است.

 

طراحی پارتیشن ها

در طراحی پارتیشن های مدرن، به فرم نیز بسیار توجه می شود. در طراحی پارتیشن ها، می توانید از تلقیق چوب یا ام دی اف با شیشه و فلزاتی نظیر آلومینیوم بهره گیرید. تنوع در مواد این امکان را به طراح می دهد تا طرح های متنوع و متفاوتی را جهت مصارف گوناگون پدید آورد.

یکی دیگر از ابداعاتی که امروزه در طراحی پارتیشن ها، توسط طراحان به کار می رود، صلب و یکسره نگاه نکردن به آن است. به گونه ای که پارتیشن های مدرن امروزی، از اجزای مجزای همچون باکس ها و طبقات کوچک و بزرگ چوبی و شیشه ای تشکیل شده است که به شکل های متفاوت و متنوع بر روی قید یا داربست فلزی و چوبی (ام دی اف) مونتاژ می شود و به مجموعه حالتی پویا و متنوع می دهند.

در محیط های اداری، قسمت هایی که فعالیت مشخصی در آن انجام می گیرد، توسط پارتیشن های ام دی اف و شیشه ای (که می تواند از نوع سندبلاست باشد) از یکدیگر جدا می شوند. پارتیشن ها می توانند در حالت هایی به صورت یکسره عمل کنند و دو دیوار روبروی هم را به یکدیگر متصل کنند. در این حالت، یک فضا به طور کامل بوسیله تقسیم کننده جدا می شود و حالت مستقلی به خود می گیرد. بدیهی است که وجود باز شویی مانند در، برای رفت و آمد نیاز است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *